Caesar salade met een gepocheerd ei

  • Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.



Het recept om de eieren zo te krijgen zoals ze bij de chinees doen, samen met een salade is dit een lekkere makkelijke maaltijd voor de warme dagen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
? zuurdesembrood,
1 dl olijfolie,
grof zeezout,
2 dl witte wijnazijn,
1 liter water,
3 eieren,
1 krop Romeinse salade zonder de taaie buitenste bladeren,
2 el citroensap,
2 tenen knoflook geperst,
3 ansjovisfilets,
1 el Dijon mosterd,
2 dl olijfolie,
1 tl worcestersaus,
100 gram Parmezaanse kaas aan een stuk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1720,12 kcal
Koolhydraten 4,01 g
Eiwitten 29,31 g
Vetten 172,28 g

Bereidingswijze

Snijd het zuurdesembrood in blokjes en leg ze op een bakplaat. Giet er wat olijfolie over en strooi er wat zeezout overheen. Bak de croutons in een oven op 180? graden in ongeveer 15 minuten knapperig. Schud ze af en toe even om.
Breng ruim water met een scheutje witte wijnazijn en snufje zout aan de kook. Zet dit, zodra het kookt, op een laag vuurtje. Doe de eieren een voor een in een soeplepel en laat ze langzaam in het hete water zaken. Pocheer de eieren 3 a 4 minuten. Dompel ze daarna in koud water.

Snijd het bovenste en onderste stuk van de krop Romeinse sla af. Snijd de sla vervolgens in grove stukken.

Meng de citroensap, knoflook, ansjovisfilets, mosterd, olijfolie en worcestersaus tot een gladde saus in de keukenmachine.

Doe de sla in een kom en meng het met de dressing. Strooi hier overheen de croutons. Maak het af met de gepocheerde eieren en plakken gesneden Parmezaanse kaas. Maak af met wat versgemalen peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

spikkertje avatar
spikkertje

Doorsturen

Home Recepten