1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witlof met Zeeuws spek en appelstroop

Witlof met Zeeuws spek en appelstroop

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-06-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram witlof - 75 gram Zeeuws spek - 30 gram boter - 1 1/2 eetlepel appelstroop - 1 eetlepel balsamico-azijn - 1/2 theelepel gemalen piment - zout



Witlof met Zeeuws spek en appelstroop
Witlof met Zeeuws spek en appelstroop
Witlof met Zeeuws spek en appelstroop
Witlof met Zeeuws spek en appelstroop
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de witlof schoon, was het en snijd het in reepjes. Snijd het spek in reepjes. Verhit de boter in de wok. Roerbak het spek 1 minuut en neem het uit de pan. Roerbak de witlof op half hoog vuur 3 minuten. Roer de appelstroop erdoor en laat het smelten. Roer de azijn, piment en spek erdoor en schep het goed om op half hoog vuur. Breng het op smaak met zout.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top