1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Boeren sodabrood

Boeren sodabrood

  • Belgisch, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2005

Ingrediënten


-200 g bloem
-1 th lepel zout
-2 th lepel natriumbicarbonaat
-200 g volkorenmeel (en wat extra voor het bestuiven)
-55 g havervlokken
-circa 3 dl karnemelk



Snel bereid brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*oven verwarmen op 200?C
*bakplaat bestuiven met bloem
-de bloem zeven met het natriumbicarbonaat en zout boven een grote kom
-roer het volkorenmeel en de havervlokken erdoor
-voeg al roerend geleidelijk de karnemelk erdoor tot een zacht, niet plakkend deeg ontstaat

Bereidingswijze

-pak het deeg bij elkaar met de handen en leg het op een met bloem bestoven ondergrond
-kneed 1 a 2 min zachtjes door
-vorm er een ovaal brood van en leg dit op een bakplaat
-snij met een scherp mes 3 kruisjes in de bovenkant van het deeg en bestuif met wat volkorenmeel
-bak het brood 35 min tot het iets gerezen is en lichtbruin is
-het brood moet hol klinken als we op de onderkant kloppen
-laat afkoelen op een rooster

Serveertip

Serveer gesneden, warm of koud



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top