Pasta en bonen 'al modo mio'

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2005

Een echt gezellig Italiaans gerecht, makkelijk en snel te bereiden; hoewel dit gerecht eigenlijk een soep is, heeft het alle benodigdheden voor een hoofdgerecht !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 2 sjalotten (fijngehakt)
-6 th lepels olijfolie
-125 ml droge rode wijn
-750ml runderbouillon
-1 grote prei (alleen het wit, fijngehakt)
-2 knoflooktenen (fijn gehakt)
-100 g bleekselderij in plakjes
-100 g wortel in plakjes
-100 g magere gekookte ham in dobbelstenen
-3 rijpe vleestomaten (ontveld en ontzaad) of 1/2 liter blik tomaten op sap
-500 ml kippenbouillon
-75 g rode nierbonen (1 nacht geweekt in koud water en goed uitgelekt)
-75 g bruine bonen (1 nacht geweekt in koud water en goed uitgelekt)
-150 g kleine elleboogmacaroni of macaronischelpen
-150 g artisjokbodems uit blik (uitgelekt)
-4 el fijngehakte peterselie
-zout en peper
-geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-fruit de sjalotten in de 1/2 van de olijfolie en blus met de rode wijn en laat inkoken tot de helft
-voeg de rundsbouillon erbij en laat inkoken tot je circa 600 ml krachtige bouillon over hebt en bewaar deze voor later

Bereidingswijze

-verhit de rest van de olijfolie en fruit de prei 5 min en voeg look, selder en wortel toe en al roerend 10 min fruiten
-blus met enkele el kippenbouillon
-voeg de ham erbij en laat nog even fruiten
-vuur hoger zetten en de toamten erbij roeren en 4 min laten doorkoken
-de rest van de kippenbouillon, de ingekookte runderbouillon en beide soorten bonen toevoegen
-de pan afdekken en 40 min zacht laten pruttelen
-roer de macaro,i en de artisjokbodems erdoor en laat alles 15 min doorkoken
-verdun de soep eventueel met wat extra kipprnbouillon
-vlak voor serveren de peterselie erdoor roern en op smaak brengen met zout , peper

Serveertip

de kaas apart erbij serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten