Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pasta en bonen 'al modo mio'

Pasta en bonen 'al modo mio'

Door: marcdepester

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2005

Ingrediënten 6 personen


- 2 sjalotten (fijngehakt)
-6 th lepels olijfolie
-125 ml droge rode wijn
-750ml runderbouillon
-1 grote prei (alleen het wit, fijngehakt)
-2 knoflooktenen (fijn gehakt)
-100 g bleekselderij in plakjes
-100 g wortel in plakjes
-100 g magere gekookte ham in dobbelstenen
-3 rijpe vleestomaten (ontveld en ontzaad) of 1/2 liter blik tomaten op sap
-500 ml kippenbouillon
-75 g rode nierbonen (1 nacht geweekt in koud water en goed uitgelekt)
-75 g bruine bonen (1 nacht geweekt in koud water en goed uitgelekt)
-150 g kleine elleboogmacaroni of macaronischelpen
-150 g artisjokbodems uit blik (uitgelekt)
-4 el fijngehakte peterselie
-zout en peper
-geraspte parmezaanse kaas



Een echt gezellig Italiaans gerecht, makkelijk en snel te bereiden; hoewel dit gerecht eigenlijk een soep is, heeft het alle benodigdheden voor een hoofdgerecht !

Ontdek meer:

Voorbereiding

-fruit de sjalotten in de 1/2 van de olijfolie en blus met de rode wijn en laat inkoken tot de helft
-voeg de rundsbouillon erbij en laat inkoken tot je circa 600 ml krachtige bouillon over hebt en bewaar deze voor later

Bereidingswijze

-verhit de rest van de olijfolie en fruit de prei 5 min en voeg look, selder en wortel toe en al roerend 10 min fruiten
-blus met enkele el kippenbouillon
-voeg de ham erbij en laat nog even fruiten
-vuur hoger zetten en de toamten erbij roeren en 4 min laten doorkoken
-de rest van de kippenbouillon, de ingekookte runderbouillon en beide soorten bonen toevoegen
-de pan afdekken en 40 min zacht laten pruttelen
-roer de macaro,i en de artisjokbodems erdoor en laat alles 15 min doorkoken
-verdun de soep eventueel met wat extra kipprnbouillon
-vlak voor serveren de peterselie erdoor roern en op smaak brengen met zout , peper

Serveertip

De kaas apart erbij serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top