Moksi alesi met zoutvlees en garnalen

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 g masterbeef (Surinaams zoutvlees) of
vis- of kipfilet


2 uien, gesnipperd


2 eetlepels olie


2 teentjes knoflook, gesnipperd


1 rode peper, fijngesneden


3 cm verse gemberwortel, fijngehakt


1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)


1 paksoi, in dunne repen


1 blikje tomatenpuree (70 g)


200 g basmatirijst


500 ml visbouillon (van tablet)


1 blikje kidneybonen (200 g), uitgelekt


250 g tijgergarnalen (diepvries, zak a 500 g)


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten