1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Wok van varkensvlees met prei en mosterd

Wok van varkensvlees met prei en mosterd

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-06-2005

Ingrediënten 4 personen


1 stuk varkensvlees, 2 preistengels, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 2 eetlepels spekblokjes, 1 dl water, 1 dl witte wijn, 1 dl room, 2 eetlepels graanmosterd, platte peterselie.



Een snel en makkelijk recept uit "Alles uit de wok" van Piet Huysentruyt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in reepjes. Snijd de prei in ringen. Wok het vlees in de hete olie samen met de gehakte ui, gehakte knoflook en spekblokjes. Voeg na 2 min. de prei toe. Blus na nog eens 2 min. met water, wijn, room en mosterd. Serveer gegarneerd met de peterselie.

Serveertip

Ik heb zelf het water uit de saus weggelaten, omdat ik schrik had dat het te waterig zou worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top