1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pita met pikante kipreepjes

Pita met pikante kipreepjes

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-06-2005

Ingrediënten 1 personen


1 ovale pita; handvol slablaadjes; 100 g kipfilet in reepjes gesneden; 15 g cashewnoten; 1 koffielepel bloem; mespunt paparikapoeder; mespunt cayennepeper; mespunt korianderpoeder; snuifje zout; 1 losgeklopt ei; notenvinaigrette; arachideolie



Voor 1 pers.; bereidingstijd: 20 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de cashewnoten samen met de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper; het koranderpoeder en het zout in een foodprocessor; laat alles draaien tot de noten fijngemalen zijn en schep het mengsel in een diep bord.

Bereidingswijze

Maak de sla aan met notenvinaigrette.
Giet het losgeklopte ei in een diep bord; haal de kipreepjes eerst door het ei en dan door het notenmengsel.
Zorg ervoor dat de reepjes rondom bedekt zijn.
Verwarm een flinke scheut olie in de wok; bak hierin de reepjes knapperig gaar en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm het pitabroodje in de oven of in de broodrooster; snij half open en stop er de sla samen met de kipreepjes in.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top