1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Inktvis
  6. Oosterse inktvis

Oosterse inktvis

Door: marcdepester

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2005

Ingrediënten 4 personen


-12 schoongemaakte inktvissen
-sap 1 citroen
-1 Spaans rood pepertje (ontzaad en fijn gesnipperd)
-1/2 th lepel vijfkruidenpoeder
-3 tenen knoflook (uit de knijper)
-2 th lepels sesamolie
-4 el arachideolie
-1 rode paprika (ontzaad en in stukjes gesneden)
-4 lente uitjes (in ringetjes gesneden)
-4 el sojasaus



Pittig heet voorgerecht uit de wok

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*snij de inktvis in repen en vervolgens in 3 stukken
*snij op de binnenkant met een scherp mes een ruitpatroon en leg in een kom
*voeg citroensap, pepertje, vijfkruidenpoeder, de knoflook en sesamolie erbij en meng alles goed en laat min 3 uur marineren

Bereidingswijze

-verhit de olie en roerbak de stukjes inktvis bruin en haal ze uit de wok en verdeel op de borden
*giet overtollige olie uit de pan zodat er genoeg over blijft voor de groente
*fruit ui, paprika 2 min en voeg de sojasaus erbij en roer ze erdoor
*schep de groente en het vocht over de inktvis

Serveertip

Warm serveren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top