1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cassata

Cassata

  • Italiaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-06-2005

Ingrediënten 8 personen


2 eieren - 110 gram poedersuiker - 125 ml slagroom - enkele druppels amandelessence - Tweede laag : 2 gescheiden eieren - 110 gram poedersuiker - 125 ml slagroom - 60 gram gesmolten pure chocolade - 2 eetlepels cacaopoeder - 1 1/2 eetlepel water - Derde laag : 250 ml slagroom - 1 theelepel vanille-essence - 1 geklopt eiwit - 55 gram poedersuiker - 2 eetlepels rode geglaceerde kersen - 2 geglaceerde abrikozen - 2 geglaceerde ananasringen - 1 eetlepel geglaceerde groene kersen - 30 gram geschaafde amandelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd voor de Derde laag de kersen, abrikozen, ananas en groene kersen fijn. Klop de eiwitten met de mixer tot zich pieken vormen. Klop dan langzaam de suiker erbij. Schep hier de geklopte eiwitten luchtig door. Klop de room en amandelessence met de mixer tot er pieken vormen. Schep het eimengsel erdoor. Schenk het mengsel in een ronde vorm met een doorsnede van 20 cm. Strijk de bovenkant af en laat de inhoud bevriezen. Maak de Tweede laag : Klop de eiwitten met de mixer tot zich stevige pieken vormen. Klop dan langzaam de gezeefde poedersuiker erdoor. Klop deroom tot zich pieken vormen. Schep het eiwitmengsel erdoor. Doe de chocolade in een kommetje en roer de eierdooiers erdoor. Roer en mengsel van de cacao en water door het chocolademengsel. Roer het chocolademengsel door het roommengsel. Maak de Derde laag : Klop de room en vanille-essence met de mixer tot zich stevige pieken vormen. Klop het eiwit met de mixer tot zich zachte pieken vormen. Voeg langzaam de poedersuiker aan het eiwit toe en klop het goed na elke toevoeging. Roer het eiwitmengsel door de room. Roe het fruit en amandelen erdoor.

Bereidingswijze

Spreid een tweede laag uit over de amandellaag. Laat deze bevriezen. Spreid een Derde laag uit over de tweede laag. Laat deze bevriezen. Ga met de spatel langs de rand van de cassata. Leg een warme doek over de onderkant en zijkanten. Keer de cassata op een schaal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top