Homemade Appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-06-2005
  • Homemade Appeltaart

    Homemade Appeltaart

    Homemade Appeltaart

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 5 plakjes diepvries bladerdeeg
* 4 goudreinetten
* 1 handvol rozijnen
* 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom)
* 3 eieren even losgeklopt
* 3 eetlepels custardpoeder
* Kaneel naar smaak
* Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak
* 2 zakjes vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voorbereiding

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg ze met de velletjes papier er nog onder te ontdooien.
Vet een stenen quichevorm in of een vlaaivorm en bestuif die licht met bloem.

Bereidingswijze

Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg, ook de opstaande rand. Snijd die rand netjes af aan de bovenkant. Schil de appels, snijd ze in partjes en meng de partjes met de afgespoelde rozijnen. Doe er naar smaak wat basterdsuiker en kaneel door. Meng in een andere kom de slagroom (gewoon roeren, dus niet stijf kloppen) met het custardpoeder, vanillesuiker en de eieren. Leg de appelpartjes netjes in de vlaaibodem, giet er vervolgens het custard slagroommengsel over en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven. Let wel even op het laatst dat de bovenkant niet te donker wordt, dek het dan de laatste minuten af met een stuk alu-folie. Laat de taart afkoelen.

Serveertip

Je kunt de taart voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.
Of verhit even wat abrikozenjam met een lepeltje amaretto of iets dergelijks en besmeer de bovenkant van de taart ermee. Dan krijgt hij een mooi glimmend korstje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fgrooten avatar
fgrooten 27-12-2019

Deze taart, of gateau, heb ik vaak moeten maken bij mijn au-pair gezin in Zwitserland. Hele bakplaat tegelijk. Aten hem als belangrijk geel van de koude maaltijd. Echt zoooo lekker! Ook lekker met rabarber ipv appel. En een snuf zout erdoor, anders is het wat flauwtjes (naar mijn smaak).

jacquelinequakkelaar avatar

Recept klopt niet, het staat te lang in de oven, een half uur is voldoende.

jacquelinequakkelaar avatar

Deze korst is geen bladerdeeg. ik ga hem toch probere , ben benieuwd

WilBakker1 avatar
WilBakker1 04-01-2014

Hij staat nu in de oven, hartstikke gemakkelijk om te maken inderdaad. Ik heb een gewone springvorm gebruikt, maar dat mag de pret niet drukken denk ik. Dank je wel voor dit leuke recept!

zoetmusje avatar
zoetmusje 15-09-2013

hoi,eindelijk een appeltaart van bladerdeeg. voor de niet bakkers onder ons(zo als ik zelf) maar met bladerdeeg wel...hoop ik.

Purrie avatar
Purrie 15-09-2013

Deze taart zal lijken op een vlaai... gemaakt in een vlaaivorm met slechts weinig bladerdeeg. Maar toch bewaar ik het recept, zal hem uitproberen met zandtaartdeeg zoals op de foto. Dank voor de custard-tip!

h_buizer avatar
h_buizer 15-09-2013

Dit recept ga ik absoluut bewaren! Lijkt me heel apart met de custard en zo.Maar ik denk dat het wel eens zou kunnen `werken`. Het enige wat ik mis, is de maat van de bakvorm. Ik heb meerdere maten van de `vlaai-vorm` nl. Kun je dat nog even vermelden?? Please! Groetjes van Henny

bep72 avatar
bep72 14-09-2013

Lijkt lekker en gemakkelijk ga ik zeker eens proberen gr.Bep

tienekeh7 avatar
tienekeh7 14-09-2013

Lekker, ik neem het recept mee en ga deze appeltaart zeker maken..

mary avatar
mary 14-09-2013

Die foto klopt niet! Deze is gemaakt van zanddeeg! Bladerdeeg is veel dunner en anders van struktuur!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten