1. Home
  2. Recepten
  3. krabsalade

krabsalade

Door: branies

  •  , Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-06-2005

Ingrediënten 4 personen


? 250 gr krabsticks, echte krab mag ook natuurlijk.
? 250 gr zachte verse kaas ( Mon Chou)
? 125 ml creme fraiche
? 1 kleine ui
? ijsbergsla
? 2 tl paprikapoeder
? 1 el fijngeknipte bieslook
? 3 el droge witte wijn.
? 4 baguettes


Verder heb je nodig


? steelpan, rasp.


? Heerlijk op een zomerse dag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

? Rasp de gepelde ui.
? > haal de krabsticks uit de plastic huisjes, snijd ze in vieren en wrijf ze los tussen de vingers.
? > was 4 bladen van de ijsbergsla en dep ze droog.


Bereidingswijze

? Roer de kaas, de krabsliertjes, creme fraiche, paprikapoeder, bieslook en witte wijn door elkaar.
? > Verwarm het mengsel, voorzichtig roerend zachtjes tot lauw/warme saus.

? Snijd de baquettes vanaf de bovenkant diep in maar niet door.
? > Bekleed de binnenzijde van de baquettes met een slablad en vul het geheel op met de krabsalade. > Laat het slablad
uitsteken en vouw het om de vulling heen, zodat er een gesloten rol van ijsbersla ontstaat.

Serveertip

? De rest van de wijn, er is nog genoeg over!
? De salade is ook geschikt voor het vullen van avocado?s of tomaten en tevens een lekkere dipsaus voor Mexicaanse chips of stukjes rauwe groenten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branies
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top