1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Heerlijke gerookte en geroosterde schelpdieren.

Heerlijke gerookte en geroosterde schelpdieren.

  • Mediterraan,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-06-2005

Ingrediënten 2 personen


-3 biologische citroenen.
-1 teen knoflook,fijngeraspt.
-extra vierge olifolie.
-2 handjes bladpeterselie,blaadjes en steeltjes apart gesneden.
-eventueel takjes kruiden zoals laurier,rozemarijn of thijm(dit is voor in het vuur te werpen om ze te laten roken onder de schelpen!).
-2 kilo schelpdieren.
-2 tot 4 rode pepers,zaadjes en lijsten verwijderd en fijngesneden.


Verder heb je nodig


-Mesje,vergiet,grote kom,barbeque.
-Grote aluminium kom of braadslee.


Je kunt hier allerlei soorten shelpdieren voor gebruiken;scheermessen,venusschelpen,mosselen en Sint-Jacobsschelpen.
Een recept van Jamie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Boen de citroenen schoon,rasp de schil eraf en pers uit.
-Pel de knoflook en rasp.
-Was de peterselie,laat uitlekken en snij de blaadjes en de steeltjes apart.
-Was de schelpdieren en laat uitlekken.

Bereidingswijze

-Maak in een grote kom een dressing van de knoflook,citroenschil en sap en drie keer de hoeveelheid olijfolie in verhouding tot het citroensap.
-Voeg de peterseliestelen toe en meng goed.
-Gooi de kruidentakjes op de barbeque zodat ze beginnen te roken.
-Leg de schelpen op het heetste gedeelte van de barbeque.
-Zet een grote metalen kom of braadslee op de schelpen zodat deze zowel gerookt als geroosterd worden.
-Na 3 minuten til je voorzichtig met een tang de zijkant van de bak omhoog om te kijken of de schelpdieren zich geopend hebben.
-Schep ze in de kom met de dressing en zorg dat het kookvocht niet uit de schelpen loopt.
-Gooi schelpdieren die niet open zijn weg.
-Strooi het bladpeterselie erover en zoveel rode peper als je lekker vind.
-Schep alles voorzichtig door elkaar.

Serveertip

-Dit is een fantastisch gerecht om met je handen te eten.
-Gebruik een van de lange schelpen om de sappen mee op te slurpen.
-Vergeet niet om er papieren servetten en misschien vingerkommetjes bij te zetten.
-Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top