Omeletrolletjes met spinazievulling

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2005
  • Omeletrolletjes met spinazievulling

    Omeletrolletjes met spinazievulling

    Omeletrolletjes met spinazievulling

  • Omeletrolletjes met spinazievulling

    Omeletrolletjes met spinazievulling

    Omeletrolletjes met spinazievulling

voor 4 pers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g spinazie
125 g magere verse roomkaas
8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
peper
zout
nootmuskaat
4 eieren
2 eetlepels water
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 291,71 kcal
Koolhydraten 3,06 g
Eiwitten 20,48 g
Vetten 20,31 g

Voorbereiding

Was en kook de spinazie met aanhangend water in een grote pan in 6-7 minuten gaar en laat hem goed uitlekken. Meng de verse roomkaas met 4 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas door de spinazie en breng alles op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.

Bereidingswijze

Klop de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Bestrijk een kleine koekenpan met antiaanbaklaag met wat olie, laat hem heet worden en schenk er voldoende ei in voor een kleine omelet (circa 2 eetlepels). Bak die kort tot hij is gestold en neem hem uit de pan. Bak op deze manier 8 kleine omeletjes en stapel ze op elkaar.

Schep telkens een lepel van de spinazievulling op de rand van een omeletje, rol het op en leg het in een ondiepe ovenvaste schaal. Vul op deze manier alle omeletjes en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal. Bestrooi ze met de resterende parmezaanse kaas en laat ze in circa 25 minuten in een op 190?C voorverwarmde oven gloeiend heet en goudbruin worden.

Serveertip

Uit : Vegetarische superchef

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 26-03-2019

Heb je een slacentrifuge? Of anders de spinazie, eventueel in porties, in een theedoek doen, dichtvouwen en dan buiten rondslingeren. Ziet er niet uit maar het werkt wel. Suc6!

smivla avatar
smivla 24-03-2019

Iemand tips om de spinazie goed te laten uitlekken? Bij dit gerecht kan het echt niet te nat zijn. Ik had het in een vergiet gedaan en regelmatig geschud en gedrukt. Combi verder wel lekker!

vegavisje avatar
vegavisje 01-12-2013

Mm, lekker! Inderdaad, de helft voor 1 persoon. Pijnboompitjes een toevoeging? Volgende keer.

paleorene avatar
paleorene 20-06-2012

Alles door de helft gedaan en in mijn eentje heel goed van gegeten. Ik heb er in elke rol een stukje zalm (totaal 150gram) bij in gerold. Los van de kaas een verantwoord paleogerecht en ontzettend lekker! een blijvertje!

kimbaminou avatar
kimbaminou 17-04-2008

Lijkt me lekker. Ik neem dit recept graag mee.

probeersel avatar
probeersel 05-03-2008

hm.. Het lijkt mee om te proberen... .. Ik neem het mee en zal je zeker laten weten wat we er van vondne. grtz. mariekeme errug lekker

menge161 avatar
menge161 18-02-2008

Lekker voor een vleesloos dagje. Meegenomen. Bedankt! Groet, Trudy.

salzburg avatar
salzburg 18-02-2008

Prima idee voor morgen, ik laat je weten hoe het was. Groeten Anna

pwiggers avatar
pwiggers 18-02-2008

Lijkt me heerlijk. En af en toe een dag zonder vlees kan helemaal geen kwaad. Ga het gauw proberen. Bedankt voor dit recept. Groeten van Petra

professoroud avatar
professoroud 18-02-2008

Hallo Vifke, Ik neem het mee, lijkt me lekker en gemakkelijk te maken. Groetjes Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten