Omeletrolletjes met spinazievulling
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
voor 4 pers.
Ingrediënten 4 personen
750 g spinazie125 g magere verse roomkaas
8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
peper
zout
nootmuskaat
4 eieren
2 eetlepels water
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 291,71 kcal |
Koolhydraten | 3,06 g |
Eiwitten | 20,48 g |
Vetten | 20,31 g |
Voorbereiding
Was en kook de spinazie met aanhangend water in een grote pan in 6-7 minuten gaar en laat hem goed uitlekken. Meng de verse roomkaas met 4 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas door de spinazie en breng alles op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Bereidingswijze
Klop de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Bestrijk een kleine koekenpan met antiaanbaklaag met wat olie, laat hem heet worden en schenk er voldoende ei in voor een kleine omelet (circa 2 eetlepels). Bak die kort tot hij is gestold en neem hem uit de pan. Bak op deze manier 8 kleine omeletjes en stapel ze op elkaar.
Schep telkens een lepel van de spinazievulling op de rand van een omeletje, rol het op en leg het in een ondiepe ovenvaste schaal. Vul op deze manier alle omeletjes en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal. Bestrooi ze met de resterende parmezaanse kaas en laat ze in circa 25 minuten in een op 190?C voorverwarmde oven gloeiend heet en goudbruin worden.
Serveertip
Uit : Vegetarische superchef