Roerbakschotel van biefstukreepjes en wintergroenten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. biefstuk. 2 eetl. citroensap of wijnazijn. 2 eetl. ketjap manis. 2 eetl. olie. 1
teentje knoflook. 1 winterwortel. 2 sjalotjes. 150 gr. prei. 150 gr. broccoliroosjes. 2
eetl. zonnebloemolie. versgemalen peper. zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Meng de citroensap met ketjap. (sesam)olie en
een geperst teentje knoflook. Schep de biefstukreepjes door dit mengsel en laat ze
15 min. marineren. Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Pel de
sjalotjes en snijd ze met de prei in ringetjes. Kook de wortel en broccoliroosjes 4
minuten, giet ze af en spoel er koud water over.

Bereidingswijze

Dep de biefstukreepjes droog en roerbak ze 3 minuten in 1 eetl. hete zonnebloem
olie. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Voeg nog 1 eetl. zonnebloemolie
toe en roerbak hierin de wortel, broccoli, sjalotjes en prei 3 minuten. Schep de
biefstukreepjes erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes en sla. Bron: Koken met de keurslager.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten