BBQ - Duivelslekkere Griekse Kipspiesen
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.
Ingrediënten 4 personen
1,5 kg kipfiletVoor de marinade:
1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie
5 knoflookteentjes, geperst
2 el oregano
1 tl dille
2 tl citroensap
1 tl paprikapoeder
1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes)
1 rode ui, zeer fijgehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 826,10 kcal |
Koolhydraten | 4,03 g |
Eiwitten | 88,34 g |
Vetten | 50,61 g |
Benodigdheden
Ca. 15 satestokjes, schaal waar de satestokjes liggen in kunnen marineren, knoflookpers, Snijplank, mes, BBQ,
Bereidingswijze
Alle ingredienten voor de marinade goed mengen
De kipfilet in lange repen knippen (ik gebruik altijd een vleesschaar, want dat vind ik veel sneller gaan dan snijden)
De repen kipfilet zizaggend op de sateprikkers doen (op deze manier voorkom je dat er rauwe kipfilet tussen de stukjes in zit zonder dat deze extra lang hoeft te grillen)
Als alle kipfilet op de stokjes zit kunnen deze lekker gemarineerd worden
Zet de schaal in de koelkast en laat het zeker 8 uur marineren (dit kan je dus heel goed een avond ervoor doen)
Af en toe de stokjes omkeren zodat alle kipfilet goed gemarineerd wordt
Op de BBQ grillen en klaar zijn die overheerlijke spiesen
Bron
Grieks eiland
Serveertip
Geef er tzaziki of een knoflooksausje bij om het geheel af te maken.
Lekker gevulde champignons of gevulde courgette en stokbrood met kruidenboter.