1. Home
  2. Recepten
  3. Chocola

Chocola

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2005

Ingrediënten 4 personen


75 g melkchocoladebiscuitjes
75 g roomboter
75 g pure chocola
2 el suiker
1 middelgroot ei, losgeklopt
enkele druppels vanille-essence
15 g witte chocola



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de biscuitjes in een plastic zak, sluit deze, en rol er met een deegroller overheen.
Smelt 25 g van de boter in een steelpan.
Haal van het vuur en meng er de biscuitjes door.
Bekleed een muffinblik met 4 papieren muffinvormpjes.
Verdeel het biscuitdeeg erover, waarbij u dit met de bolle kant van een lepel tegen de bodem en de zijden van de vormpjes drukt.
Laat het biscuitmengsel in 20 minuten in de koelkast stevig worden.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.Doe intussen de resterende boter, de pure chocola en de suiker in een kom die u in een steelpan met zacht kokend water zet.
Laat langzaam smelten, waarbij u voortdurend roert.
Neem van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
Klop er het ei en de vanille-essence door.
Lepel het chocolademengsel over de biscuitbodems en bak in ca 20 minuten stevig.Laat 10 minuten afkoelen.
Smelt intussen de witte chocola in een kom die u in een steelpan met zacht kokend water zet.
Verdeel dit vervolgens over de modderpoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top