Chili con carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2005

Dit populaire mexicaanse gerecht wordt meestal geserveerd met rijst. Maak het een dag op voorhand, dan smaakt het des te beter!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olie, 500 g rundergehakt, 1 grote ui gesnipperd, 1 knoflookteentje fijngesneden, 1 groene paprika in stukjes, 1 tl cayennepeper, 800 g tomaatblokjes uit blik, 800 g rode kidneybonen, 4.5 dl runderbouillon, zout, verse koriander.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul. Temper het vuur en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Roer gedurende 10 min. Voeg de cayennepeper, tomaten en kidneybonen toe. Schenk de bouillon en het zout erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Snijd de koriander fijn en roer door de chili. Serveer dezelfde of de volgende dag.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nvwinsberghe avatar
nvwinsberghe 12-07-2005

Een zeer smakelijk gerecht! Lekker met rijst. Ik heb een grote portie gemaakt voor in de diepvries. Gewoon eventjes in de microgolfoven en je hebt zo weer een voedzame maaltijd op tafel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten