Aardbeien-kwarktaart
- Banket
- > 120 min.
- Geplaatst op 18-06-2005
Heerlijk frisse taart om op een zomerse dag te eten! Met verse aardbeitjes! Voor 10 taartpunten.
Ingrediënten
1 pak bastognekoekjes,50 gram boter,
1 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam,
10 blaadjes witte gelatine,
500 gram aardbeien,
1 dl gekoeld aardbeien- of sinaasappelsap,
500 gram kwark,
200 gram witte basterdsuiker,
0,25 liter slagroom.
Benodigdheden

Bereidingswijze
Smelt de boter. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter en jam erdoor. Vet een springvorm (24 cm) in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (bewaar de rest om te garneren).
Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep de stukjes aardbei erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel.
Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal. Garneer hem met de rest van de aardbeien.
Laatste reacties
Heb de taart ook gemaakt.Een kleine tip. Als je de bodem klaar hebt zet de vorm 30 min in de koelkast.
Heb deze taart net gemaakt. Ben benieuwd of tie straks is gelukt en hoe die smaakt!! Ziet er iig al super lekker uit!
Lijkt me erg lekker! Ga ``t voor de verjaardag van mijn man maken dit weekend. Ben benieuwd! Bedankt. Groeten, Mari Mar
deze taart is zoooooo lekker! bedankt voor het recept groetjes india
we vonden het een heerlijke taart.dank je wel
Hallo,ik kan het bijna proeven,zo lekker ziet hij eruit!!!Ik neem het receptje mee,BEDANKT!!! Met vriendelijke groet, Priscilla
Dit was DE topper op het verjaardagsfeest van mijn vader. Het was 30 ? in de schaduw, maar deze taart smaakte heerlijk fris!
ik neem je recept mee. groeten, Heleen