1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Kwarktaart
  6. Aardbeien-kwarktaart

Aardbeien-kwarktaart

  •  , Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-06-2005

Ingrediënten


1 pak bastognekoekjes,
50 gram boter,
1 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam,
10 blaadjes witte gelatine,
500 gram aardbeien,
1 dl gekoeld aardbeien- of sinaasappelsap,
500 gram kwark,
200 gram witte basterdsuiker,
0,25 liter slagroom.



Heerlijk frisse taart om op een zomerse dag te eten! Met verse aardbeitjes! Voor 10 taartpunten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter en jam erdoor. Vet een springvorm (24 cm) in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (bewaar de rest om te garneren).
Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep de stukjes aardbei erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel.
Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal. Garneer hem met de rest van de aardbeien.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top