Foie gras frais de canard poele

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-06-2005

Gebakken eendenlever met een saus van rood fruit van Restaurant "Le Bistrot de Panurge"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 4 plakken verse eendenlever
  • 200 gram rood fruit (vers of diepvries)
  • 20 cl frambozen creme
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Image hosted by Photobucket.com

Bereidingswijze

  • In een koekenpan met antiaanbaklaag de plakken eendenlever licht bruinen. Haal dan de plakker uit de pan en houd ze warm in aluminium folie.

  • Met een klein beetje water de aanbaksels los roeren en het rode fruit toevoegen en laat deze enkele minuten sauteren.

  • Voeg dan de frambozen creme toe (Pas op dit kan gaan vlammen).

  • Schud het fruit voorzichtig om in de pan om het geheel wat in te dikken op hoog vuur.
  • Serveertip

  • Leg de plakken eendenlever op de borden en giet hier de rode vruchten saus over.



  • Serveer hier seizoensgroenten bij.




    Lekker hierbij is een : Tokay Pinot Gris



    Dit is een recept van Cyrille RETEL, Chef
    Restaurant "Le Bistrot de Panurge"
    91 rue Ecuyere - 76000 Rouen.

  • Laatste reacties

    rhaz avatar
    rhaz 09-02-2006

    lijkt me lekker, neem \'m mee

    dengroenen avatar
    dengroenen 17-06-2005

    Dit staat vandaag pas op het net ! in het frans

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten