1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ricotta-tonijnbrood met salsa verde

Ricotta-tonijnbrood met salsa verde

Door: luckyjo

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2005

Ingrediënten 4 personen


200 gram ricotta - 3 eieren - 4 groene uien - 70 gram oud broodkruim - 425 gram tonijn in olie uit blik - Voor de salsa verde : 1 kopje gladde peterselie - 1 teentje knoflook - 1 eetlepel kappertjes - 2 eetlepels grof gehakte augurk - 8 ansjovisfilets uit blik - 1 theelepel geraspte citroenschil - 80 ml olijfolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de uien fijn. Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in stukken. Plet de knoflook. Laat de kappertjes uitlekken. Hak de uitgelekte augurken grof. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet en bakvorm van 14 x 21 cm in. Bedek de bodem en twee tegenover elkaar liggende zijkanten met bakpapier.

Bereidingswijze

Klop de ricotta en eieren in en grote kom tot een glad mengsel. Roer de uien, broodkruim en tonijn erdoor. Schenk het mengsel in de bakvorm. Bak het brood 40 minuten tot het stevig is in de oven. Laat het 5 minuten rusten voor het er uit te halen. Maak intussen de salsa verde : Pureer de peterselie, noflook, kappertje, augurk, ansjovisfilets en citroenschil fijn. Schenk de olie er in een dun straaltje bij en mix verder tot het mengsel bijna glad is. Snijd het brood in plakken en serveer met de salsa verde.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top