Soefganiot (gevulde oliebollen)

  • Joods,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2005

Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram zelfrijzend bakmeel; 2 eierdooiers; 1/8 liter zure room of dunne yoghurt; 2 eetlepels olie; 2 eetlepels suiker; 2 pakjes vanillesuiker; 1 theelepel geraspte citroenschil; 1/2 theelepel zout; olie om in te frituren; kaneel; grove suiker; jam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak van alle ingredienten (behalve jam, kaneel en suiker) deeg. Vorm met 2 eetlepels bollen en bak die dan in de hete olie goudbruin. Als ze klaar zijn iets af laten koelen. Daarna een deel van de bol opensnijden en met 2-3 eetlepels jam vullen. De delen weer op elkaar drukken. Bestrooien met grove suiker waardoor iets kaneel is gemengd.

Laatste reacties

anjakeuken avatar
anjakeuken 31-12-2005

Hoi Sonja...lijkt me lekker...neem ik vast mee....bedankt...groetjes...ANJA....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten