Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Soefganiot (gevulde oliebollen)

Soefganiot (gevulde oliebollen)

Door: sonja1969

  • Joods
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2005

Ingrediënten 4 personen


300 gram zelfrijzend bakmeel; 2 eierdooiers; 1/8 liter zure room of dunne yoghurt; 2 eetlepels olie; 2 eetlepels suiker; 2 pakjes vanillesuiker; 1 theelepel geraspte citroenschil; 1/2 theelepel zout; olie om in te frituren; kaneel; grove suiker; jam



Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van alle ingredienten (behalve jam, kaneel en suiker) deeg. Vorm met 2 eetlepels bollen en bak die dan in de hete olie goudbruin. Als ze klaar zijn iets af laten koelen. Daarna een deel van de bol opensnijden en met 2-3 eetlepels jam vullen. De delen weer op elkaar drukken. Bestrooien met grove suiker waardoor iets kaneel is gemengd.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja1969
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top