1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spinazie
  5. Verse spinazie voor de lente

Verse spinazie voor de lente

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-2005

Ingrediënten 2 personen


250 gram verse spinazie, 1 kleine rode puntpaprika, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 handvol pijnboompitjes, zout en peper, (olijf)olie, 1 eetlepel citroensap.



Supersnel, knapperig bijgerecht van spinazie met paprika, ui, knoflook en pijnboompitjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de pijnboompitjes alvast goudbruin in een droge koekenpan en leg ze opzij. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Snijd de paprika in ringen of blokjes. Was de spinazie, verwijder eventueel dikke stelen en droog goed.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de paprika, ui en knoflook heel zachtjes (de knoflook mag niet bruin worden) voor 8 tot 10 minuten. Zet het vuur iets hoger en voeg de spinazie toe. Laat in een minuut of twee iets slinken, voeg de citroensap, zout en peper toe en haal van het vuur. Schep van het vuur af nog een paar keer om zodat de spinazie mooi geslonken is maar wel nog bite heeft. Serveer met pijnboompitjes eroverheen gestrooid.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top