1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Thaise curry met rundvlees

Thaise curry met rundvlees

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2005

Ingrediënten 4 personen


Arachideolie
600 g rundsvlees
kant-en-klare marinade*
1 broccoli
500 g champignons
8 lente-uitjes
6 teentjes knoflook
1 el vissaus*, 1 el sojasaus*, 1 el oestersaus*
2 kl currypasta*
1 groot blik (250 ml) kokosmelk

* de ingredienten met een sterretje vind je terug in elk Chinees winkeltje


Verder heb je nodig


Wok + wokspatel


Een pittige combinatie van rundsvlees, broccoli, champignons, kokosmelk en currypasta in de wok

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het rundsvlees 0,5 uur laten marineren in de kant-en-klare marinade en laten uitlekken
de knoflook en de lenteuitjes fijn hakken
de broccoli in roosjes verdelen
de champignons in 4 snijden
de currypasta oplossen in de kokosmelk door het een beetje op te warmen in de microgolfoven
de bloem oplossen in de andere helft van de kokosmelk (niet opwarmen!)

Bereidingswijze

Met een beetje olie de helft van de knoflook en het rundsvlees gaar wokken, en even aan de kant zetten
de rest van de knoflook, de broccoli en de champignons gaar wokken.
de vissaus, sojasaus en oestersaus toevoegen.
De currypasta opgelost in de kokosmelk toevoegen en een paar minuten laten doorkoken.
De bloem opgelost in de rest van de kokosmelk toevoegen en enkele minuten laten doorkoken.
Het rundsvlees toevoegen en als laatste de lente-uitjes.

Serveertip

Heerlijk met Basmati of Thaise rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vdsmulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vdsmulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top