1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oosterse champignonsoep

Oosterse champignonsoep

Door: riavreven

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2005

Ingrediënten 4 personen


1 bakje kastanjechampignons (250 g)

1 eetlepel zonnebloemolie

1 pot basis krachtbouillon van rundvlees (350 ml)

1 schaaltje kipfilet fume (ca. 150 g)

3 bosuitjes

1 zakje verse koriander (zakje a 15 g)

1 eetlepel ketjap manis

zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In soeppan olie verhitten. Champignons ca. 3 minuten omscheppend bakken. Bouillon en 8 dl water toevoegen en aan kook brengen. Intussen kipfilet in dunne reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in reepjes snijden. Korianderblaadjes fijn snipperen. Kip, bosui en koriander toevoegen aan soep. Soep op smaak brengen met ketjap, zout en peper.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top