1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Amandelaardappel kroketjes

Amandelaardappel kroketjes

Door: riavreven

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-06-2005

Ingrediënten


45 g amandelschaafsel (zakje)

75 g paneermeel

1 kg aardappels (kruimig)

zout

30 g boter

(versgemalen) peper

nootmuskaat

2 eierdooiers

2 eieren (M)

olie of vet om te frituren



Ontdek meer:

Voorbereiding

Amandelschaafsel met de hand licht kneuzen en met paneermeel mengen. Aardappels schillen en in vieren snijden. Aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar koken. Afgieten, even droog laten stomen en fijnstampen met pureestamper. Boter erdoor roeren en puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Dooiers erdoor roeren en puree laten afkoelen. Puree verdelen in balletjes van ca. 40 g, tot kroketjes vormen en in ca. 45 minuten afgedekt in koelkast wegzetten.

Bereidingswijze

Olie verhitten tot 180 ?C. Eieren loskloppen. Kroketjes door losgeklopt ei halen en door amandelpaneermeel rollen. Kroketjes per 4 stuks in ca. 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top