Chocolade-Bananencake.*

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 30-60 min.

De allerlekkerste, snel en simpel te bereiden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gr pure chocolade in kleine brokjes gehakt.
5 eieren, dooiers en witten gescheiden.
1 grote geprakte rijpe banaan.
200 gr basterdsuiker
125 gr boter zacht geroerd.
125 gr gezeefde bloem.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakeblik, mengkom, mixer.

Voorbereiding

Klop de dooiers met de suiker op tot het mengsel dik en licht van kleur is en als een lint van de lepel loopt, voeg er de boter de chocolade, de banaan en al kloppende geleidelijk de bloem bij.
> Klop de eiwitten met een mespuntje suiker stijf
> Spatel de eiwitten rustig door het beslag en giet het geheel in een beboterde cakevorm.

Bereidingswijze

Voorverwarmde oven 180 ?C.
Bak de cake in 45-55 minuten gaar, tot een in het midden gestoken pen er schoon uitkomt.

Bron

eigen smaak

Serveertip

Lekker met ongezoete lobbige ijskoude room met ernaast een glaasje bananen,- of chocolade likeur.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

branies avatar
branies

Doorsturen

Home Recepten