1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aardappelschijfjes met ham

Aardappelschijfjes met ham

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2005

Ingrediënten 4 personen


-4 dikke vastkokende aardappelen
-100 g rauwe ham (in plakjes)
-1 takje tijm
-olijfolie
-peper en zout



Warm bijgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

-aardappelen schillen en afdrogen en in dikke frieten snijden (1 cm dik) en leg ze op een bakplaat die je belegde met bakpapier
-kruiden met peper en zout en er olijfolie over sprenkelen
-leg er takjes tijm over en bak de aardappelen 30 min in de hete oven van 200?C
-schep een paar keer om

Bereidingswijze

-als de ovenfrietjes licht gebruind zijn, halen we ze van de bakplaat en wikkelen we de rauwe ham met een takje tijm erbij rond een bundeltje frietjes
-plaats de schoofjes terug in de oven gedurende 10 min, of tot de ham krokant is

Serveertip

Warm serveren als bijgerecht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top