1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gefrituurde mozzarella

Gefrituurde mozzarella

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-06-2005

Ingrediënten 8 personen


150 gram bloem - 150 gram maiszetmeel - 2 eieren - 375 ml water - 100 gram broodkruim - 500 gram mozzarella - plantaardige olie om te frituren - Voor de dipsaus : 90 gram pesto van zongedroogde tomaten - 160 ml zoete chilisaus



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eieren los. Klop de bloem, maiszetmeel, eieren en water tot een glad beslag. Doe het broodkruim in een kommetje. Snijd de mozzarella in reepjes ban 1 cm breed. Haal de stukjes kaas een voor een door het beslag en vervolgens door het broodkruim. Haal de stukjes kaas nog ens door het beslag en vervolgens door het broodkruim, zodat ze goed bedekt zijn. Maak de chili-pesto-dipsaus : Schep de pesto en chilisaus door elkaar.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en frituur de stukjes kaas goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de mozzarella warm met de chili-pesto-dipsaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top