Progrestaart

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2005

Ik zocht het recept van een echte progrestaart.Dit heb ik gevonden.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 150 gr gepelde amandelen(fijngemalen en drooggemalen,hierdoor 20 gr. patentbloem mengen)
  • 150 gr kristalsuiker
  • 4 eiwitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De eiwitten stijf kloppen, de suiker er geleidelijk door kloppen. Het amandelmengsel luchtig er doorheen spatelen.
In spuitzak overdoen en op een licht beboterde en bebloemde plaat 3 plakken spuiten van max. 20 cm.
Ovenstand 3, baktijd 20-30 min.
Vulling naar wens (mokkacreme of -slagroom)tussen de plakken, bovenop en rondom smeren. Afwerken met bv. geschaafde amandelen, chocoladevlokken of banketbakkersnoga.

Serveertip

Ik heb 'm zelf nog niet geprobeerd,dus laat wat weten als je 'm gemaakt hebt?

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kooktgraag avatar
kooktgraag 14-01-2006

Bedankt voor dit recept. Ik heb het meegenomen. Mijn vraag is: Hoeveel graden is ovenstand 3. Ik heb n.l. een recept gekregen en daar stond 100 graden Celcius en dat moest een uur! bakken/drogen. Wil je dat nog even laten weten? Groeten van Martha

hilde1007 avatar
hilde1007 13-08-2005

dit lijkt lekker dus even meenemen voor in mijn receptenboek

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten