Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 steaks tartaar

versgemalen zwarte peper

25 g boter

1 limoen

4 eetlepels yoghurtmayonaise

1 Granny Smith appel

1 avocado

4 Kaiserbroodjes (of broodjes naar keuze)

1/2 zak ijsbergsla met tuinkruiden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Steak tartaar bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten en steak tartaar in 6-7 min. per kant bruin en gaar bakken. Intussen limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen. In kom mayonaise losroeren met limoenrasp en helft van limoensap. Appel in kwarten snijden, schillen en klokhuis verwijderen. Avocado halveren, schillen en pit verwijderen. Appel en avocado in piepkleine blokjes snijden en in kom met rest van limoensap omscheppen, om verkleuren tegen te gaan. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze

Op smaak brengen met zout en peper. Steak tartaar uit pan nemen en met zout bestrooien. Broodjes opensnijden en beleggen met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes. Limoenmayonaise erop scheppen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riavreven avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten