chowder

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.

een klassieke soep waar vis en schaaldieren in worden verwerkt,, vaak ook haddock,, gerookte schelvis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100gr bakbacon
1 eetl olijfolie
1 ui
25gr boter
1 middel grote aardapp
1-1 1/4 liter kippenboullion
150gr haddock of gestoomde makreel
250gr kabeljauw
250gr mais vers van de kolf of uit de vriezer
150gr gekookte garnalen
2 eetl slagroom
2-3 eetl fijngesne peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

bak de bacon in de olie circa 5 min krokant
laat het op keukenpapier uitlekken, bak de ui in de boter ook 5 min op een zacht vuur,voeg de aardapp toe die kleingesneden is en bak deze ff mee, voeg dande bacon toe schenk er de boullion bij,en breng alles aan de kook ,,laat het 15 min zachtjes koken in een open pan tot de aardapp gaar zijn, roer er nu de stukjes vis door en laat alles nog 5 min koken
voeg dan de mais en garnalen toe ,verwarm alles nog 3 min ,, roer er dande slagroom door en breng op smaak met zout en peper bestrooi de soep met peterselie

Serveertip

geef er lekker verse stokbrood bij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ien_3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten