1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Amaretto
  5. Truffeltaart

Truffeltaart

  •  , Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2005

Ingrediënten


600 gram goede bittere chocola, 6 deciliter slagroom, 3 afgestreken eetlepels fijne suiker, een borrelglas amaretto of cognac, 1 pak bastognekoeken, 150 gram (room)boter, cacaopoeder.


Verder heb je nodig


Springvorm (27 cm)
Bakpapier
Keukenmachine
Mixer


"Wie zoiets prachtigs, heerlijks en moeilijks kan maken verdient diep respect." In werkelijkheid is de bereiding van de taart een fluitje van een cent, maar smaakt hij wel degelijk alsof hij van een peperdure patissier komt.
Uit de Volkskrant van januari 2004

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm, zodat de bodem bedekt is.
Vermorzel de bastognekoeken (met een deegroller of in een keukenmachine).
Smelt de boter (niet te heet) en roer die door de kruim. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad, druk aan en zet het even (15 min) in de vriezer.
Klop intussen de slagroom stijf met de suiker.
Breek de chocola in stukjes en smelt deze niet te heet (magnetron of au bain marie) tot een dikke lauwe saus.
Giet de gesmolten chocola al kloppend met de mixer, in 1 keer snel bij de slagroom. Klop door tot alles vermengd is. Klop dan pas de likeru erdoor, en giet het mengsel in de vorm. Laat de hele nacht in de koelkast opstijven.
Zeer er een laagje cacao over!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Niet garneren, dat is niet chic.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sander_yoho


Reacties (33)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sander_yoho
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top