Pasta met courgette en gerookte zalm
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Als het snel klaar moet zijn !en gemakkelijk
Ingrediënten 1 persoon
100 gr.pasta (naar keuze)]150 gr.courgette]? rode ui]1 teentje knoflook]50 gr.verse roomkaas]50 gr.gerookte zalm in plakjes]
? onbespoten sinaasappel]4 takjes basilicum]
zout en witte peper]2 el.melk]
Benodigdheden
Groentenrasp,Voorbereiding
Kook de pasta met wat zout beetgaar en laat ze uitlekken.Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.Was de courgette,maak ze schoon en
rasp ze grof.Hak de blaadjes van de basilicum fijn.Rasp de helft van de schil van de sinaasappel eraf en pers het sap eruit.
Bereidingswijze
Roer in een kleine pan de roomkaas,sinaasap
pelsap en de -schil door elkaar en breng het geheel aan de kook.Doe de melk,ui,knoflo
ok en geraspte courgette erbij,breng alles
weer aan de kook en laat het? 4 min.zachtjes
koken.Schakel de warmtebron uit.Doe het basi
licum in de saus en strooi er zout en peper
in naar smaak.Snijd de gerookte zalm in reep
jes.Serveer de pasta op een bord,giet de saus over de pasta en verdeel de zalm erover
.Serveer het direct.
Serveertip
TIPS:Voor een vegetarisch gerecht,vervang de
zalm door in olijfolie ingelegde gedroogde
tomaten.Basilicum bewaren;Doe de losse gewas
sen blaadjes in een diepvrieszakje en blaas
dit op.Bewaar dit afgesloten in de koelkast.