1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Rode Thaise curry met rundvlees

Rode Thaise curry met rundvlees

Door: recepten_uit_thailand

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2005

Ingrediënten 6 personen


De rode currypasta wordt u tegenwoordig kant-en-klaar aangeboden in speciaalzaken (Oosterse toko's) en in de betere supermarkten die steeds meer Aziatische producten in hun schappen opnemen.

Ingredienten:
1 - 1 1/4 kg runder(stoof)lappen;
4 dl dikke kokosmelk, eventueel uit blikje;
4 (strak afgestreken) eetl. rode Thaise currypasta, uit potje of blikje;
zout;
2 eetlepels vissaus (Nam Pla);
2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden;
1/2 theel. geraspte limoen- of citroenschil;
2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd.



De Thaise keuken is de cosmopolitische keuken van Zuid-oost Azie waarin invloeden van China en vooral van India, Maleisie, Vietnam en Cambodja heel duidelijk herkenbaar zijn. In de rode Thaise curry met rundvlees is het vooral de invloed van de Indiase keuken die opvalt, ondanks het feit dat er in India vrijwel geen rundvlees wordt gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het daarna in dobbelstenen (ca. 2 cm.). Schenk de dikke kokosmelk in een pan met dikke bodem. Voeg er 2 deciliter water aan toe en breng alles tot aan het kookpunt.

Bereidingswijze

Roer de currypasta er door en houd alles, onder voortdurend roeren. 5 minuten tegen de kook aan Voeg daarna het vlees toe en schenk er eventueel nog zoveel water bij tot alles royaal onder ligt. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Roer alles krachtig door.

Voeg vervolgens 1 theelepel zout, vissaus, Spaanse pepers en limoen- of citroenschil toe. Roer alles opnieuw krachtig door elkaar. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat alles zolang (ca. 2 1/2 uur) zachtjes sudderen tot het vlees volkomen gaar is. Schep alles van tijd tot tijd om.

Voeg enkele eetlepels water extra toe indien er teveel vocht verdampt en mede daardoor de saus wat al dik wordt en waardoor ook de kans op aanbranden niet denkbeeldig meer is.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi er bosuitjes over. Geef er droog gekookte rijst en een komkommersalade bij.

Tip:
Tegelijk met de rode pepers kan het in stukjes gesneden vruchtvlees van 1 ontvelde rode paprika en 1 ontvelde grote rijpe Italiaanse tomaat worden toegevoegd.

NBron: NHD



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top