Salade Nicoise
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-06-2005
Deze versie van salade op de wijze van Nice is bereid met sardientjes - naar mijn gevoel fijner van smaak - ipv met tonijn . Heerlijk fris, light en mooi!
Smakelijk!!!
Voorbereiding
De kappertjes spoelen in water om de zurigheid te verminderen - dan droog deppen.
Het ei koken in water met een scheutje azijn. Het ei pellen en in 6 partjes verdelen.
De tomaatjes in partjes verdelen.
De boontjes schuin snijden en beetgaar koken in gezouten water (= koken op z'n Engels).
Bereidingswijze
De sla over het bord verdelen.
De sardientjes, tomaatpartjes, olijven, partjes ei en ansjovisfilets mooi schikken over de sla.
Verdeel de kappertjes en groene boontjes over het bord en snipper er bieslook en basilicum overheen.
Serveertip
Opdienen met vers geroosterd brood en eventueel een vinaigrette of een dressing geparfumeerd met iets knoflook voorzien.
Smakelijk!!!!
Laatste reacties
Ik heb heel erg genoten van je recept. Ik heb de combinatie gezocht tussen ansjovis, ei en tomaat om vervolgens over te gaan tot sardientjes en olijven. De sla heeft de combinatie geperfectioneerd. Ik heb heerlijk gegeten Trice. Jammer dat er vervreemde enkelingen zijn, die dit heerlijke gerecht willen misvormen met aardappelen. De groenten en de vis maken dit gerecht tot een delicatesse. Ik heb er heerlijk van gesmuld en lust daar geen knol bij. Dank je Trice liefs Harm
Rectie dengroenen via WE: "maar de benaming kan niet omdat en geen aardappel in zit ! en hier op smul worden de benamingen zeker niet gerespecteerd !!" <br> Onthou eigen citaten ...
Heb ik hier soms over aardappelen geschreven ?
Antwoord op "is dit volgens u salade Nicoise?" te vinden in gb dengroenen. <br> P.S. Aardappelen horen bovendien volgens het basisrecept thuis in een salade op Luikse wijze.
Trice, ik ga deze salade uitproberen. Het lijkt me een heerlijk recept. Ik laat je heel gauw weten hoe het heeft gesmaakt. groetjes, Harm
En dit is volgens u Salade Nicoise ??
dit ziet er lekker uit neem ik mee! bedankt.