kipkarbonades met klundertsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2005

Ik gebruik piri piri kruiden zonder zout uit spanje maar je kunt natuurlijk zelf kruiden naar eigen smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
geraspte gember,6 kipkarbonades, 2 el olijfolie, 3 tl pikante kruiden, 1 el maizena aangelengd met water.

Saus: 2 dl houdbare slagroom, 2 dl warm water, 1/2 blokje bouillon, 4 bosuitjes in stukjes van 3 cm, 4 tomaten in 8 stukjes zonder zaadjes en lijsten, gehakte peterselie, 1 grote ui in halve ringen, 1 el olijfolie, 2 teentje knoflook grof gehakt, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven voorverwarmen op 180 c.

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met een mengsel van kruiden met olijfolie.
Leg in een ovenschaal en zet in de oven voor 60 minuten.
Fruit de ui in 1 el olijfolie, voeg na 5 minuten de knoflook en gember toe.
Voeg dan de slagroom, water en bouillon toe.
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Daarna de tomaat, bosuitjes en peterselie nog 5 minuten meekoken.
Voeg dan de aangelengde maizena toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveertip

Serveer samen met gebakken krieltjes of stokbrood.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 25-11-2005

Neem dit mee, het lijkt me erg lekker. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pg avatar
pg

Doorsturen

Home Recepten