Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. kipkarbonades met klundertsaus

kipkarbonades met klundertsaus

Door: pg

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2005

Ingrediënten 3 personen


Geraspte gember,6 kipkarbonades, 2 el olijfolie, 3 tl pikante kruiden, 1 el maizena aangelengd met water.

Saus: 2 dl houdbare slagroom, 2 dl warm water, 1/2 blokje bouillon, 4 bosuitjes in stukjes van 3 cm, 4 tomaten in 8 stukjes zonder zaadjes en lijsten, gehakte peterselie, 1 grote ui in halve ringen, 1 el olijfolie, 2 teentje knoflook grof gehakt, zout en peper.


Verder heb je nodig


Oven voorverwarmen op 180 c.


Ik gebruik piri piri kruiden zonder zout uit spanje maar je kunt natuurlijk zelf kruiden naar eigen smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met een mengsel van kruiden met olijfolie.
Leg in een Ovenschaal en zet in de oven voor 60 minuten.
Fruit de ui in 1 el olijfolie, voeg na 5 minuten de knoflook en gember toe.
Voeg dan de slagroom, water en bouillon toe.
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Daarna de tomaat, bosuitjes en peterselie nog 5 minuten meekoken.
Voeg dan de aangelengde maizena toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Serveertip

Serveer samen met gebakken krieltjes of stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top