? Entrecote met port en morieljes.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2005

? Mooi hoofdgerecht. > Vraag de slager om Limousin (duur),of Argentijns vlees (schappelijk in prijs), dit zijn geen melkkoeien en leveren vlees van een goede malse kwaliteit.
Dikbil koeien leveren ook een prima kwaliteit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 1 malse entrecote van 6 a 8 ons, 8 tot 10 cm dik, vetrand ingesneden.
? 60 gr gedroogde morieljes.
? boter
? ? dl rode port
? 2 dl demi-glace
? 4 sjalotten, in tenen verdeeld.
? gemalen zwarte peper, zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? Braadslee, koekenpan, sauspan

Voorbereiding

? De morieljes in lauw water laten zwellen, goed afspoelen en grof snijden en met de sjalottentenen smoren in een klontje boter.
? > Port tot stroperig inkoken en demi-glace toevoegen en lauw/warm houden.
? > Oven op 250 C. voorverwarmen.
? > Klont boter in de braadslee op het vuur verhitten, entrecote rondom dichtschroeien en bruin braden.
? > Braadslee in het midden van de oven plaatsen en het vlees 10 minuten braden, vlees uit de oven halen en in aluminiumfolie verpakken

Bereidingswijze

? Saus: morieljes en sjalot aan de demi-glace toevoegen en op lag vuur verwarmen, op smaak brengen met gemalen peper en zout, als de saus te dik wordt deze verdunnen met een beetje water ( lepel voor lepel), vlak voor het opdienen een klontje koude boter door de saus roeren (monteren).
? > Entrecote uitpakken in mooie plakken snijden en over de verwarmde borden verdelen, plakken vlees voorzien van een ruime eetlepel saus.
? > Resterende saus in een sauskom opdienen.

Serveertip

Serveren met al dente gekookte haricoverts omwikkeld met spek, gesmoord in de boter en mooie, in verse olie, gefrituurde dunne frites.

Laatste reacties

branies avatar
branies 10-06-2005

Toch geen fraude gepleegd, blijkt niet te werken, gelukkig !

branies avatar
branies 09-06-2005

Al doende leert men, heb mezelf van sterren voorzien, was in de veronderstelling hiermee de waardering van het recept aan te kunnen geven. Met excuses, Branies.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten