Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Champignons in hete knoflookolie

Champignons in hete knoflookolie

Door: sjoukje_w

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2005

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote champignons
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 piri piri peper of spaanse peper
1 blaadje laurier
1 tl pimenton (spaanse geroosterde paprikapoeder, verkrijgbaar bij spaanse internetwinkel, zie links op mijn smulwebpagina)
1 el spaanse brandy
1 el patatas bravassaus
zout
Ingredienten patatas bravassaus:
2 el olijfolie
2 tl tomatenpuree
half tl pimenton dulce (zachte spaanse geroosterde paprikapoeder)
Zout
Cayennepeper


Verder heb je nodig


Koekenpan


Heerlijk hapje voor balkon / tuinfeest of gewoon voor op verjaardag of avondje genieten met vrienden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng voor de saus alle ingredienten en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Hak de champignons in vieren.

Bereidingswijze

Hak de knoflook, de tijm en peper fijn. Zet een Koekenpan op een middelhoog vuur met olijfolie. Bak de champignons even aan en voeg de knoflook, de tijm, de peper, de laurier en de pimenton toe. Laat ongeveer 3 minuten bakken op hoog vuur onder voortdurend roeren. Blus af met de brandy en voeg de saus toe. Breng op smaak met wat zout.

Serveertip

Serveer een traditoneel aardewerken bakje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top