1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gepaneerde Champignons

Gepaneerde Champignons

  • Spaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-06-2005

Ingrediënten 4 personen


8 middelgrote kastanjechampignons
1 teentje knoflook
Half ui
1 dl spaanse brandy
1 el olijfolie
2 el bloem
eiwit van 3 eieren
4 el paneermeel
olie om in te frituren


Verder heb je nodig


Frituurpan of wok


Heerlijk hapje voor balkon / tuinfeest of gewoon voor op verjaardag of avondje genieten met vrienden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui en knoflook fijn. Zet de pan op een middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en bak de champignons goudbruin in ca. 5 min. Voeg de knoflook en de uit toe en blus af met de brandy. Laat de champignons afkoelen.

Bereidingswijze

Paneer de champignons door ze door wat bloem te halen, dan door de de eiwit en als laatste door de paneermeel. Verhit een wok of frituurpan met een flinke hoeveelheid (olijf) olie tot 180 graden en frituur de champignons goudbruin.

Serveertip

Serveer de champignons gehalveerd in vrolijke schaaltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top