1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Eikenbladsla met kippenlevertjes en bacon

Eikenbladsla met kippenlevertjes en bacon

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2005

Ingrediënten 4 personen


12 kippenlevertjes (ca. 250 g), 12 artisjokkenharten (uit blik), 1 kleine krop eikenbladsla (of een andere soort sla), ca. 20 gepelde ongezouten walnoten, 100 g bacon (dungesneden), 20 g boter, zout, versgemalen peper voor de vinaigrette:
4 eetlepel notenolie, 8 eetlepels olijfolie (extra vergine), 4 eetlepels witte wijnazijn, 2 theelepels vloeibare honing.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kippenlevertjes en laat ze uitlekken. Maak ze schoon en verwijder alle onzuiverheden. Spoel de artisjokkenharten af en laat ze uitlekken. Was en droog de sla. Maak de vinaigrette: roer de notenolie, de olijfolie, de azijn en honing door elkaar. Hak de walnoten in stukjes.

Bereidingswijze

Bak de bacon in een koekenpan zonder vet toe te voegen lichtbruin en knapperig. Schep de plakjes uit de pan. Verhit de boter in de koekenpan en bak de kippenlevertjes op een middelmatige hittebron in ongeveer 8 minuten net gaar. Ze moeten van binnen roze van kleur zijn. Schep de levertjes tijdens het bakken regelmatig om. Bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de sla over de borden. Leg op elk bord 3 artisjokkenharten en 3 warme kippenlevertjes. Besprenkel de salade met de vinaigrette en garneer met de plakjes bacon en stukjes walnoot.

Serveertip

Vervang de artisjokkenharten door gehalveerde cherry/kerstomaatjes.
Vervang de kippenlevertjes door verkruimelde roquefort of een andere blauwe kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top