1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels

Door: riavreven

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2005

Ingrediënten 4 personen


1/2 pak witbroodmix (a 500 g)

3 eetlepels olijfolie

4 gedroogde tomaatjes (pot)

1 eetlepel gedroogde oregano

1 eetlepel bloem

4 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 pot groene olijven zonder pit (240 g)

3 kippenbouillontabletten

1 zakje verse basilicum (15 g)

1 bakje mascarpone (250 g)

1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g)

1 dl sherry


Verder heb je nodig


Bakpapier, staafmixer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ?C. In kom broodmix met 1 eetlepel olie en 1 1/2 dl lauw water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt 15 minuten laten rijzen. Tomaten heel fijn snijden en met oregano door deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot lap van ca. 16 x 16 cm. Deeg in 16 repen snijden, op met bakpapier beklede bakplaat leggen en met 1 eetlepel olie bestrijken. Repen deeg afgedekt nog ca. 15 minuten laten rijzen. Soepstengels in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen. Intussen sjalotjes en knoflook pellen en fijn snipperen. Olijven afgieten. Bouillontabletten oplossen in 1 1/2 liter kokend water. Basilicum in reepjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten, sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Olijven en bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, basilicum, mascarpone en tapenade erdoor roeren. Soep pureren. Sherry erdoor roeren.

Bereidingswijze

Soep verwarmen, in soepterrine schenken. Met staafmixer schuimig kloppen en op buffet zetten. Soep in kopjes scheppen en serveren met soepstengels.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top