Caesar-salade met kip

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-06-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram Parmezaanse kaas - 1 ei - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels citroensap - 1/2 theelepel Dijon mosterd - 10 ansjovisfilets - 180 ml olijfolie - 1 grote stronk Romeinse bindsla - 600 gram gebraden kippenvlees - 170 gram croutons
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de knoflook in vieren. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Scheur de sla klein. Hak het kippenvlees grof. Schaaf de kaas in dunne flinters.

Bereidingswijze

Pureer het ei, knoflook, sap, mosterd en de helft van de ansjovisfilets in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg er terwijl de motor nog draait in een dunnestraal de olie aan toe. Blijf pureren tot de dressing dikker wordt. Meng vlak voor het opdienen in een grote kom de sla met kip, croutons en resterende ansjovisfilets. Meng alles voorzichtig. Sprenkel de ansjovisdressing er over.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten