1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Grieks pastagratin

Grieks pastagratin

Door: stiny26

  • Grieks, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2005

Ingrediënten 2 personen


150 gr penne
200 gr. rundergehakt
2 el. plantardige olie
1 aubergine
1 paprika
1 teentjes knoflook geperst
zout,peper
tijm, oregano
1/4 l. melk
3-4 el. bloem
150 g. yoghurt
1 ei
75 gr. schapenkaas
1 citroen


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pasta beetgaar koken in gezouten water. Gehakt bakken in olie. Aubergine en paprika in dunne reepjes snijden. Beide met het gehakt meebakken. Knoflook en kruiden toevoegen. Het groentegehaktmengsel en de pasta in laagjes in een ingevette ovenschaal scheppen. Melk aan de kook bengen; van wat melk en de bloem een papje roeren en dat toevoegen. 1 minuut onder constant roeren laten pruttelen (makkelijker een pakje saus kopen)Yoghurt, ei en schapenkaas (iets bewaren on de schotel straks mee te bestrooien) erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Beetje citroensap erover. De saus over de schotel gieten en bestrooien met de resterende schapenkaas. Op 225 gr. in de oven ca. 30 minuten. EET SMAKELIJK. Groetjes Micky

Serveertip

Frisse salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top