1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saltimbocca
  5. Saltimbocca borrelspiesjes

Saltimbocca borrelspiesjes

Door: sannie-pannie

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2005

Ingrediënten


4 takjes salie3 kalfssnitzelsversgemalen zwarte peper6 plakken parmaham2-3 eetl.olijfolie100ml marsala(gall&gall) of droge witte wijn12 spiesjes of satestokjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Salieblaadjes in ragfijne reepjes snijdenSnitzels naast elkaar leggen en peper erboven malenhelft van de salie erover strooiensnitzels afdekken met plak parmaham,goed aandrukkensnitzels keren en ook op deze zijde peper malenrest van de salie erover strooien en opnieuw afdekken met plak parmahamsnitzels 5 min. laten liggen,zodat de ham aan het vlees kan hechten.

Bereidingswijze

Elke snitzel met een scherp mes in 4 lange repen snijden en deze zigzaggend aan de spiesjes steken.Spiesjes bestrijken met olie.Grote koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en spiesjes,indien nodig in gedeelten,in4-5min. bruinbakken.Wijn erover schenken en op hoog vuur laten verdampen,spiesjes steeds keren.

Serveertip

Spiesjes op een warme schaal leggen en direct serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sannie-pannie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top