1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Cannoli

Cannoli

  • Italiaans, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-06-2005

Ingrediënten


Voor 14 hoorntjes: 200 g bloem - 35 g poedersuiker - 35 g boter - 2 eetlepels zoete sherry - 2 eetlepels sterke, zwarte koffie - frituurolie - vormpjes om de hoorntjes mee te maken
-----------
Vulling: 350 g mascarpone - 70 g gezeefde poedersuiker - 30 g gehakte pistachenoten - 60 g gehakte gekonfijte sinaasappelschil


Verder heb je nodig


Vormpjes om de hoorntjes in te maken


Een krokant en romig hoorntje dat naar Italie en Sicilie smaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst het deeg klaar. Zeef de bloem en de ;poedersuiker in een kom. Meng er de boter door en roer er de sherry en e kofie in. Roer tot het deeg zacht en elastisch wordt. Bedek de kom en laat 30 minuten rusten. Strooi bloem op je werkvlak en rol het deeg tot een fijne laag. Snij het deeg in 14 vierkanten van 9 cm. Vet de vormpjes in en leg het deeg erin om hoorntjes te maken. Maak de uiteinden nat en plooi ze samen. Frituur 3 tot 4 hoorntjes per keer. laat ze 1 tot 2 minuten bakken tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat de hoorntjes uitlekken op een stukje keukenpapier en schuif ze daarna van de bakvorm. Laat ze afkoelen.

Bereidingswijze

De vulling maak je in een kom. Klop de mascarpone en meng er de poedersuiker, noten en gekonfijte sinaasappelschil door. Vul de hoorntjes en bestrooi ze met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Opdienen binnen 2 uur

Met dank aan Douwe Egberts



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dorien123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dorien123
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top