Galicische vissoep

  • Spaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2005

De calderata gallega of galicische vissoep is een voedzame visserssoep waarvan de naam is afgeleid van de pan waarin hij wordt bereid. Men maakt hem in Galicie graag op deze manier klaar. Welke vis wordt gebruikt, hangt af van de vangst: o.a. de zeebarbeel, plaatselijke krabvarieteiten, rivierkreeft, garnalen, zeeduivel, heek, pijlinktvis, schelpdieren, spinkrab, baars en tong.

;- voor 4 pers.-

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.35 kg hele kleine vissen, schelpdieren en schaaldieren;
zout;
4 eetlepels olijfolie (extra vierge);
2 uien;
1 eetlepel peterselie (fijngehakt);
1 eetlepel pimenton (Spaans paprikapoeder);
0.5 theelepel gekneusde peperkorrels;
1 glas witte wijn;
nootmuskaat;
1 gedroogde peper, zonder zaadjes, gescheurd

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de uien dun. Spoel de vis af, snijd de wat grotere vissen in stukken. Bestrooi licht met zout en breng de vis met de rest van de ingredienten over in een ruime pan. Laat alles een uur marineren.

Voeg zoveel water toe dat alles onder een vinger water staat. Breng zachtjes aan de kook, laat de massa een keer goed opkoken, voeg wijn toe, een snufje nootmuskaat en de chili. Plaats het deksel op de pan en laat twintig minuten pruttelen.

Bereidingswijze

U kunt de soep zo serveren en uw gasten zelf de graten eruit laten halen. Of u giet de soep door een grote zeef boven een pan waarin u de bouillon opvangt. Ontdoe de grote stukken van vis van graten en voeg de vis weer toe aan de soep. Druk het vocht uit de achtergebleven massa in de zeef. Verhit de soep weer tot hij bijna kookt en verdeel deze over stukken droog brood die u op de borden legt. Of kook een paar stukjes aardappel in de gezeefde bouillon.

Serveertip

Uit : De keuken van Spanje & Portugal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten