Loempia's met kipvulling
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-06-2005
Als een lekkere snackie tussendoor of een paar als volledige maaltijd..
Ingrediënten
200 gram kipfilet150 gram soepgroenten
2 sjalotjes
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sojaolie
versgemalen witte peper
8 deegplakjes voor loempia's (filo-deeg)
olie om te frituren
Benodigdheden
frituurpan met olie (om te bakken)snijplank voor kip
mes.
Voorbereiding
Snijd de kipfilet heel klein.Snijd de schoongemaakte en gewassen soepgroenten in dunne reepjes en meng de soepgroenten daarna door de kipfileblokjes.
Snipper de sjalotjes en roer er de sojasaus en sojaolie de peper en het kip-groentenmengsel door elkaar.
Bereidingswijze
Verhit olie in de wok en roerbak het hele mengsel in circa 3-4 minuten gaar. en schep het geheel uit de wok.
Gebruik ofwel deegplakjes uit de diepvries, en laat ze ontdooien.
of bak flensjes..of week rijstbladeren in koud water.
Verdeel de uitgelekte afgekoelde kip-groenten-mengsel, over een filodeegvel of flensje, of rijstblad....en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op.
Bestrijk de randen met water en plak het dicht.en druk het stevig dicht.
Bak daarna de loempia in circa 5 minten en laat flink uitlekken
Serveertip
serveer direct uit de olie en smakelijk eten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties