Loempia's met kipvulling

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2005

Als een lekkere snackie tussendoor of een paar als volledige maaltijd..

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram kipfilet
150 gram soepgroenten
2 sjalotjes
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sojaolie
versgemalen witte peper
8 deegplakjes voor loempia's (filo-deeg)
olie om te frituren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan met olie (om te bakken)
snijplank voor kip
mes.

Voorbereiding

Snijd de kipfilet heel klein.Snijd de schoongemaakte en gewassen soepgroenten in dunne reepjes en meng de soepgroenten daarna door de kipfileblokjes.
Snipper de sjalotjes en roer er de sojasaus en sojaolie de peper en het kip-groentenmengsel door elkaar.

Bereidingswijze

Verhit olie in de wok en roerbak het hele mengsel in circa 3-4 minuten gaar. en schep het geheel uit de wok.
Gebruik ofwel deegplakjes uit de diepvries, en laat ze ontdooien.
of bak flensjes..of week rijstbladeren in koud water.

Verdeel de uitgelekte afgekoelde kip-groenten-mengsel, over een filodeegvel of flensje, of rijstblad....en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op.
Bestrijk de randen met water en plak het dicht.en druk het stevig dicht.
Bak daarna de loempia in circa 5 minten en laat flink uitlekken

Serveertip

serveer direct uit de olie en smakelijk eten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten