banaan dadel cake

  • Biologisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-06-2005

glutenvrij, suikervrij, ei vrij, lactose vrij

Deel dit recept

Ingrediënten
- 4 bananen

- 100 gram dadels zonder pit

- 50 gram rijstemoutstroop

- 200 gram plantaardige margarine

- 200 gram boekweitmeel

- eventueel wijnsteenzuurbakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine met goed hakmes.

Voorbereiding

- doe de bananen met de rijstemoutstroop in de keukenmachine.

- klop de bananen met de stroop goed luchtig.

- voeg de margarine toe en klop de margarine goed door de bananen-stroop.

- voeg de dadels toe, hak deze fijn. Niet te lang, anders blijven er geen dadels meer over.

- voeg de boekweitmeel toe, maar klop dit er zo kort mogelijk doorheen.

Bereidingswijze

- vet een cakeblik in met plantaardige margarine

- doe het beslag over in het blik.

- zet de cake 80 minuten in de oven op 160 graden.

Serveertip

Ook lekker met noten of besmeer een plakje cake met notenpasta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Tony6 avatar
Tony6 10-04-2015

Eerste keer rijstemoutstroop vervangen door appelstroop en margarine door kokosolie. Dat beviel prima. Bij mijn heteluchtoventje moet er losjes een stukje alufolie over de cakevorm om verbranden te voorkomen. Met het wijnsteenbakpoeder kreeg ik een prachtige luchtige cake. Superrecept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten